luni, 25 aprilie 2011

i want my dreams back.

Merge-n bucatatie tarand plapuma ca o bucata grea de carne, pune apa la fiert, face cafea, ochi plini de sare., "cafea si portocale, un mic dejun de campion",zice ea cautand o cana."Nimic nu se compara cu o tigare si o cafea pe burta goala" si nu gasea o ceasca-n toata casa, asa ca lua o halba, turna cafeaua calda si o porni spre cada.

Pasi de felina, zice "am nevoie de un dus rece" si mai sorbea din cofeina. Apa curata, baia mica si ea se dezbraca intr-o clipa. E arma alba, ochi de ambra in oglinda ei murdara. Gura calma, musca buze, fruntea-n palma, parca-si cere scuze.Calca-n bataia dusului, geamul deshis, orasu-ntins, culoarea tusului,
Suvite ude, frisoane, batai in tample ca pansoane
cu flutri in stomac topiti si inima in dinti.

Aprind tigara din tigara, si vorbesc despre tot!

Si simt cum timpul se pierde,
Sti ca si timpul mai pierde?

Si simt ca totu-i la loc.

Doar tu ma tii minte, doar tu-mi ziceai "minte", doar tu plangeai mii de lacrimi. Sfidai arta ca plangeai ca nimeni alta, te oprei ca nimeni alta si spuneai ca nimeni alta doar nimicuri.
Mie dor de tine, si tu-mi spui ca n-am de cine? "N-ai de cine!"

Casa ta avea miroul ei de lume complicata, dusuri reci si dusumeaua calda si ma plimbam ca o pisica pe burlane, marunt, debusolat, cu somnul slab si o tigara-n coltul gurii si ma gandeam cum pleaca unii si nu privesc in urma.

Tu
Erai natiunea mea,
Sa nu te minti!


[S.V.]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu